Szczep
Gewürztraminer słynie z ostrego aromatycznego pikantnego nosa, przypominającego liczi, róże i słodkie przyprawy do pieczenia. Skórka winogron ma jasnoróżowy odcień, nadający niektórym winom złoty kolor. Gewurztraminery są zwykle pełne, o bogatej, oliestej konsystencji oraz niskiej lub średniej kwasowości.
Pochodzenie
Badenia to najbardziej wysunięty na południe jeden z trzynastu oficjalnych regionów winiarskich w Niemczech. Jest też najcieplejszym regionem. Najlepsze winnice znajdują się na południowym zboczu wygasłego wulkanu wykorzystując dostępne ciepło. Badenia i jej stosunkowo słoneczny, suchy klimat pozwala na produkcję wysokiej jakości win słodkich.
Wytwarzanie
W przypadku tego wina maceracja trwała 24 godziny. Podczas tego długiego czasu kontaktu na skórkach, egzotyczne aromaty, które niesie ze sobą Gewürztraminer, zostały rozpuszczane i przeniesione do późniejszego wina.
Na razie nie ma opinii o produkcie.