Styl
Potężne, esencjonalne, z eleganckimi taninami i słono-mineralnym finiszem
Pochodzenie
Wschodnia Austria, region Burgenland
Parowanie
Wyraziste pieczone i grillowane mięsa
259 zł
Potężne, esencjonalne, z eleganckimi taninami i słono-mineralnym finiszem
Wschodnia Austria, region Burgenland
Wyraziste pieczone i grillowane mięsa
Na stanie
Cuvée Le Jus Reserve to specjalne połączenie gron z odmian lokalnych i międzynarodowych. Cabernet Sauvignon i Merlot dają elegancką, ale silną bazę z nutami porzeczki i wiśni. Malbec wzmacnia i tak głęboką barwę i dobre taniny. Syrah i Blaufränkisch wnoszą swoje przyprawowe nuty. To niezwykle eleganckie wino jest prawdziwym arcydziełem Cesarskiego Ogrodu.
Burgenland to najbardziej wysunięty na wschód region winiarski Austrii, położony wzdłuż granicy z Węgrami. Klimat regionu, ze słonecznym latem i wpływem ciepłego powietrza znad Kotliny Panońskiej, stwarza doskonałe warunki uprawy winorośli. Winiarze z Burgenlandu znani są z połączenia codziennej ciężkiej pracy i odwagi do eksperymentowania, czego efektem są najwyższej jakości wina.
Starannie wyselekcjonowane całkowicie lub lekko przejrzałe winogrona były macerowane na zimno w temperaturze 4°C, co uwypukliło ich aromaty oraz wpłynęło na intensywność koloru wina. Le Jus był „podwójnie beczkowany”. Po roku leżakowania w nowej beczce, wino zostało przelane do kolejnej nowej beczki na następne 12 miesięcy. Łącznie dojrzewało przez 2 lata we francuskim dębie.
Kraj | Austria |
---|---|
Region | Burgenland |
Kolor | czerwone |
Wytrawność | wytrawne |
Szczep | Blaufränkisch, Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot, Syrah |
Rocznik | 2017 |
Pojemność | 750 ml |
Alkohol | 14.0% |
Apelacja | Burgenland |
Dostępność | 24h |
Musisz się zalogować, aby dodać opinię.
Na razie nie ma opinii o produkcie.